Той посети праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата

Ясен е кандидатът ни за президент. Познавате го. Няколко имена се спрегнаха и Балтов го изчегъртаха незабавно. За Даниел Вълчев за жена му какво ли не казаха. Лъжа след лъжа, които за радост една по една се разкриват. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. И уточни в отговор на журналистически въпрос, че кандидатът не е Йорданка Фандъкова.

Експремиерът заговори и за скандала със златните кюлчета в чекмеджето му.

„Ние златни кюлчета нямаме, но ни ги нарисуваха. Сега се видя кой е със златните торбички и ще прави корупция. Сега носят пари по централите, да купуват партии. И Балтов, дето го спрягаха за президент, побързаха да го изгонят. Още не си беше приключил операциите", каза Борисов.

„Защо не направиха нов бюджет? Защо излъгаха пенсионерите”, попита лидерът на ГЕРБ и подчерта, че в новия бюджет липсва финансиране за археологически разкопки.

 

„Временно водим в предварителния вот. Защо е временно? Защото се направиха на ударени и не искаха да броят квитанциите. А сега носят флашки, които се оказват издайнически. Издават как се купуват гласове. Именно учредителят на новите партии Василев взе парите за магистрала „Хемус”, за да излъжат пенсионерите и да гласуват за тях. В същото време освен прикриването на убийство, говорим и за документирани измами", коментира Борисов, визирайки Румен Спецов. "Едва дочакаха да свърши парламентът, за да кажат, че шефът на НАП си е прехвърлил фирмата с 1 млн. задължения. И още по-нагло, през това време той праща да дирят човек, който го няма”, каза Борисов.

Според него това, че са спрени парите за „Хемус”, означава, че са спрени и инвестициите в Северна България. Той припомни и думи на Радев, който е казал, че инвестициите "бягат" от корупция.

"От януари до юни - рекорден срив на инвестициите в страната. Откакто е диктатурата на Радев всичко е на минус в инвестициите. Нека им е висок рейтингът, ще видим новото правителство какво ще направи и откъде ще вземат пари да довършат "Хемус". Оттам следват военни, полицаи, учители, здравеопазване", каза Борисов.

Според него чуждестранните инвеститори продават бизнесите си тук и отиват в съседните на България държави. Причината за това е липсата на добри пътища и уредена логистика. Поради тази причина Хърватия щяла да влезе преди нас в Еврозоната. 

"Тези хора не се интересуват от съставянето на правителство. С тази актуализация доказаха, че ГЕРБ е работил много добре. Откъде ги извадиха тези пари? Те ни помогнаха да ги разобличим", каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него партиите трябва да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, публично известна като „Жан Виденовата зима”, която за Борисов сега ще бъде „Румен Радевата зима”.