Мнозина видяха допирни точки с "Продължаваме промяната"

Първи реакции на заявките на новата формация около бившите министри Кирил Петков и Асен Василев. Част от партиите, които бяха в 46-ия парламент веднага коментираха новия политически проект.  Очаква се новият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната” да доведе до промяна на политическата ситуация. Отсега някои от формациите видяха общи приоритети с него и изразиха готовност за действие. Сферите – социална, икономическа, както и борба с корупцията.

Мая Манолова поздрави Петков и Василев за началото на партията им. И пресметна, че с нея може да има мнозинство в бъдещия 47-и парламент.

Мая Манолова: С новия проект мнозинството в следващия парламент ще е по-силно

„Съвпадаме напълно в заявката за търсене на съгласие и търсене на общи действия сред формациите на промяната, защото това е пътят за постигане на мнозинство на почтените в следващия парламент”, заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Въпреки това Манолова все още не се е срещала с „Продължаваме промяната”: „Разговори до момента не са водени за това какъв да бъде форматът на взаимодействието, но е страхотно, че и те подкрепят, разбират, осъзнават необходимостта от общи действия на партиите на промяната”.

Евродепутатът от „Демократична България” Радан Кънев смята, че партията му трябва да търси съюз с Кирил Петков и Асен Василев.

Асен Василев: Говорим с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим в коалиция (ВИДЕО)

„Реформаторските сили в българското общество за пръв път от 1997 година да имат първо място на изборите. Това е много рядък исторически шанс. Шанс, който трудно ще се повтори в близките години. Ако решението е, че има повече полза явяването да е отделно тук става въпрос за много здравословна конкуренция”, посочи Радан Кънев.

Председателят на „Има такъв народ” Слави Трифонов също направи коментар по темата, но във Facebook. Той пише, че преди да се разочароваш трябва да се очароваш. Така че не е лошо да се внимава кой човек е очарователен. Двама бивши служебни премиери – Стефан Софиянски и Огнян Герджиков също коментираха новият играч на политическата сцена.

От ГЕРБ и БСП засега заявиха, че няма да коментират „Продължаваме промяната”,