Лидерът на "Има такъв народ" цитира Иван Вазов навръх Деня на независимостта

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов поздрави българите по случай Деня на Независимостта. Той отдаде и почит на Патриарха на българската литература Иван Вазов, починал на този ден преди 100 години. 

Трифонов: Заплахите за убийство издават безсилие на системата, която трябва да си отиде

"Днес празнуваме независимостта на България. Честит празник! Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, обаче не би била възможна ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа. Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ?", пише Трифонов в профила си във Facebook. 

 

"Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много - ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи. В романа „Под игото“ Иван Вазов пише следното: „България заслужава да се потрудим за нея“", подчертава лидерът на ИТН.