Вижте за кои области е в сила предупреждението от първа степен

Приветливо и есенно топло време ни очаква в следващите няколко дни.

Петъкът ще е слънчев, с рехава облачност, следобед по-видима в Североизточна България. 

Сутринта ще е студена. За девет области на страната е обявен жълт код за ниски минимални температури и слани. Предупреждението е в сила за София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Смолян.

Следобед живакът в термометрите ще скочи до 21-26 градуса. Валежи не се очакват, но ще има осезаеми пориви на хладен вятър.

След символичните снеговалежи в първия есенен ден около почивните дни в планините ще се усети затопляне. Дневните температури в петък ще варират между 9 и 16 градуса, но ще остане ветровито. Слънчевото време ще преобладава с условия за разходки сред природата. Това важи и за районите по крайбрежието, където термометрите ще показват от 21 до към 23 градуса. Морската вода ще бъде с градус-два по-прохладна. Вълнението на морето ще утихва, което ще се види и усети през двата почивни дни.

През уикенда над Балканите ще се настани зона с високо атмосферно налягане, а от запад ще нахлува по-топъл въздух.

Какво време ни очаква през следващите дни

И двата дни ще са слънчеви, с температури между 10 и 15 градуса сутрин и 25-30 градуса - следобед.

След топлия период, до края на календарния месец ще е прохладно, с типично есенни дневни температури и валежи. По-напоителни ще бъдат те в западната половина на страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.