Заедно с него бустерна доза получиха още 11 медици от ВМА

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски си постави третата бустерна доза от ваксината срещу COVID-19. Това съобщиха от лечебното заведение на страницата си във Facebook. "С този вирус трябва да се води решителна борба", пишат медиците.

Очаква се одобрението на бустерната доза срещу COVID-19

В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID зоните на ВМА са неваксинирани, се казва още в публикацията. 

"Надеждата, с която посрещнахме 2021 г., се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване", пише още в съобщението във Facebook.

.

"Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания”, казва проф. Мутафчийски. И добавя: "Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и заедно ще спечелим тази война!" 

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от 11 негови колеги, които също си поставиха трета игла.