Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков

Пътни строители от две фирми излязоха на четиричасов протест пред регионалното министерство. Мотивът – държавата им дължи общо 56 милиона лева за завършени ремонти на магистрала „Тракия”.

Днес към „Автомагистрали Черно море” се присъединиха и ИСА 2000.

„Исканията са ни да си ни платят дължимото за извършения ремонт на магистрала „Тракия”, който сме си го направили качествено и в срок”, каза Милена Балева, служител в ИСА 2000.

„Аз съм касиер във фирмата и съм виждала човек на годините на баща ми да плаче, защото няма пари да си купи хляб. Всички сме така”, коментира Мариела Иванова, служител в „Автомагистрали Черно море”.

Шефката на „Автомагистрали“: АПИ ни дължи близо 250 млн. лв.

 

След час пред сградата на регионалното министерство и липса на внимание, недоволните изгубиха търпение и направиха опит да нахлуят в министерството. Представители на протестиращите бяха поканени на разговор в министерството, след който дойде и краткосрочното решение на казуса, но само за „Автомагистрали Черно море”.

„До края на тази седмица по сметките на вашата фирма ще постъпят 9 милиона лева”, заяви Валентин Граматиков, зам.-министър в МРРБ.

„В очите ви аз виждам вашите семейства, вашите близки, вашите притеснения. Затова ми е много тъжно. Аз съм с вас в тази стачка”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Част от пътните строители приеха новината с благодарност. А друга част – с недоверие.

„И преди така казаха. Лъжат ни, докато си тръгнем”, коментира Любен Вълков, служител в „Автомагистрали Черно море”.

Ако не получат заплатите си в обещания срок, недоволните на свой ред обещават да излязат на нов протест. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА