По думите им само техният бизнес е ощетен от ограниченията

Протест пред сградата на Столичната регионална здравна инспекция. Според собственици на образователни и танцови школи с влизането на последните противоепидемични ограничения само техният бизнес е без право да работи.

Недоволството им беше изразено със символичен флашмоб, при който оставиха учебници пред входа на здравната инспекция. Протестиращите се срещнаха с ръководството й.

Новите противопепидемични мерки в София влизат в сила

„Децата са единствените ограничени от тази заповед. Единствено работата на езиковите и танцовите школи е спряна безусловно – без значение какъв е режимът на работа. За сметка на това на други бизнеси се дава да работят”, коментира Луси Баровска - собственик на езикова школа.

 

 

Над 3000 нови случаи на COVID-19, починали са 98 души

„Образованието на децата не е равносилно на това да пропуснеш вечеря в ресторант и да си сготвиш вкъщи. Ние работим с натрупване. Ако спрем сега, това е равносилно та това да изхвърлим на боклука направеното досега”, допълни тя.

 

 

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.