Столицата вече е в тъмночервената зона

Новите противоепидемични мерки в София влизат в сила от днес. Това се налага, тъй като столицата вече е в тъмночервената зона.

Над 3000 нови случаи на COVID-19, починали са 98 души

Учениците остават в клас, но директорите трябва да следят заболеваемостта и ако тя се увеличи, да преминат към ротация на класовете. Спират присъствените занятия в езикови школи и образователни центрове. Кина и театри могат да работят при 30% заетост на местата. Ограничението важи и за фитнесите.

 

 

Сватби и кръщенета са разрешени с до 15 души на закрито и 25 на открито. Заведенията ще работят с вечерен час до  23.00 часа. Допускат се до 6 души на маса при спазване на дистанция от метър и половина. Въвежда се еднопосочно движение на пазарите. Спират груповите туристически пътувания.

 

 

Проверки ще се извършват от Столичното РЗИ, както и от Столична община. Краси Димитров от общината съобщи, че по заповед на кмета Йорданка Фандъкова се обръща особено внимание на спазване на мерките в градския транспорт, също така ще има масови проверки в търговски обекти и пазари, където движението трябва да бъде еднопосочно.

Той информира, че от наблюденията засега мерките се спазват.

Репортер: Ирена Рашева