Той подчерта, че главното послание в тяхната кампания е призивът за обединение

От Карлово старт на кампанията си даде и кандидатът за президент Анастас Герджиков. В изборното състезание той участва заедно с полковник Невяна Митева, която е кандидат за вицепрезидент.

Двамата поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в града и разговаряха със свои симпатизанти. Герджиков посочи и какви са посланията, на които ще разчита в кампанията, а именно- за обединение на нацията. Анастас Гердижиков и Невяна Митева са издигнати официално от Инициативен комитет, но вече получиха и подкрепа от партии.

Полк. Митева: Уморихме се от рестарт на системата. Трябва да надграждаме

"Главното послание, независимо откъде го отправяме, трябва да бъде за обединение. Много пъти казах, че не означава обединение на партии и политици, означава обединение на всички български граждани. Никой от българските граждани няма да каже, че не го интересува това да има върховенство на закона, да има качествено образование, да има достъпно здравеопазване, да има социални политики. Не виждам тогава защо политиците в парламента да не приемат дневния ред на хората“, заяви Герджиков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.