Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен

Родилка на 28 години е сред починалите с COVID-19 43-ма пациенти в Сливенска област през изминалата седмица. Това съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БНР.

Разследват смъртта на 15-годишно момиче в сливенската болница

Починалата е била приета за лечение на 7 октомври във 22-рата седмица от бременността, каза д-р Васислав Петров - директор на болница „Д-р Иван Селимински“. „Още в самото начало, понеже е в сериозно състояние, е приета в реанимация. Започнато е лечение на високопоточна кислородна терапия. След един ден се подписва и напуска лечебното заведение. Довеждат я след няколко часа в още по-тежко състояние. Болната е интубирана, направено е секцио – два плода по 500 грама, след което болната остава интубирана и продължава апаратната вентилация. Почива на 16-ти вечерта“, допълни той.

Близнаците, с които е била бременна жената, не са оцелели.

28-годишна родилка с COVID-19 починa в Сливенско

Лекарите от сливенската болница са направили всичко, за да спасят 28-годишната родилка. Това съобщи д-р Хрисант Хрисантов - зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен, цитиран от БТА.

Заболеваемостта в област Сливан достигна 575,18 души на 100 000 при средна стойност за страната от 500,60 души, съобщават от РЗИ. Според здравните власти увеличението на болните става с по-бавни темпове, спрямо другите области, след въвеждането на допълнителни мерки.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.