Във Франция изискването за зелен сертификат беше въведено още през август

В много държави в Европа има изискване за зелени сертификати при посещение на обществени сгради и мероприятия. Във Франция изискването за зелен сертификат беше въведено още през август дори и за събития на открито.

„ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ”: Какви права при пътуване ще ни дава „зеленият сертификат”

През последните три месеца в западноевропейската страна буквално няма сфера в личния или професионалния живот на хората, в която те да живеят нормално без здравния сертификат. Ако французите или гостите на страната искат да седнат в кафене или да посетят събитие, което посреща публика, или дори да заведат детето си на тренировка, те трябва да носят зелен сертификат, който се проверява на входа.

Това значително подобри ситуацията във Франция. Благодарение на мярката над 75% от населението над 12 години вече е ваксинирано. Имаше и работещи, като медиците, които бяха задължени да се ваксинират. В страната има близо 3 млн. здравни работници. Тези, които отказаха, нямаха право да се върнат на работното си място.

3000 медици във Франция остават без работа заради задължителния здравен сертификат

 

 

„Общопрактикуващ лекар съм в малко населено място, в което няма достатъчно лекари. През август беше приет закон, който задължава всички здравни работници да се ваксинират или да прекратят дейност. Личният ми избор беше да не се ваксинирам, категоричен съм. Вече месец кабинетът ми е затворен”, разказа млад лекар, който отказва да се имунизира.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.