Извършени са обиски срещу заподозрени, свързани с южноиталианската мафиотска организация

Европейската полиция е арестувала 11 души в рамките на мащабна международна операция срещу заподозрени в укриване на данъци на луксозни автомобили от мафиотски групи.

Арестуваха българин за изнасилване в Гърция

Днес служители в Германия, Италия и България са извършили едновременни обиски в 46 жилища и бизнес структури. Четирима души са арестувани в южната германска провинция Бавария, други шестима - в Италия и един - в България, съобщава Евронюз. Обиските са извършени срещу заподозрени, свързани с южноиталианската мафиотска организация “Ндрангета“.

Според германските власти задържаните лица са обвинени в създаването на престъпна организация и в данъчни измами на стойност 13 млн. евро. Твърди се, че групата е използвала така наречената "ДДС въртележка", като е препродавала луксозни автомобили няколко пъти в различни европейски държави. В рамките на обиските властите са конфискували и тринадесет скъпи автомобила.

Българин опитал да изнесе стоки за руска военна космическа програма от САЩ

Полицията в Бавария съобщи, че органите на реда и данъчните следователи в Аугсбург са разследвали случая повече от година под ръководството на Европейската прокуратура (EPPO).

"Това е първото дело, заведено от Европейската прокуратура... и съм много доволна, че разследването вече дава конкретни резултати", заяви в изявление европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Базираната в Калабрия групировка „Ндрангета“ се смята за един от най-големите и мощни престъпни синдикати в Европа. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС