Това стана възможно след като Министерският съвет отпусна необходимите средства

Обявена е обществена поръчка за събарянето на незаконно строителство на сгради в лесопарка "Росенец" край Бургас. Заповедта е на Областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова. Става въпрос за незаконна триетажна масивна сграда и преместваем обект за охрана, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. От там посочиха, че двата обекта се намират в местността "Отманли" в лесопарка.

Обществената поръчка се финансира от бюджета на Областна администрация-Бургас. Това стана възможно след като Министерският съвет отпусна необходимите средства за събаряне на двете незаконни постройки, предизвикали широк обществен интерес в парка "Росенец". Двете постройки, за които са предвидени средствата за събаряне, са вече с влезли в сила заповеди на ресорния заместник-кмет на Община Бургас.

Областният управител Нейкова е посочила, че се спазват законовоустановените процедури и че е дошъл моментът на конкретните действия.

Отпускат близо 70 хиляди лв. за събаряне на незаконни сгради в "Росенец"

За всички констатирани нарушения Областна администрация - Бургас в най-кратки срокове ще уведоми Община Бургас за предприемане на мерки на основание чл.195 от Закона за устройство на територията. Експертите на Областна администрация Бургас продължават проверките за състоянието на държавните имоти и ще се подхожда безкомпромисно спрямо нарушителите съгласно разписаните законови разпоредби, добавиха от пресцентъра на областната администрация.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА