Председателят на СОС Георги Георгиев поиска държавата да компенсира дружеството

Няма опaсност софиянци да останат без парно заради задълженията на "Топлофикация". В това увери председателят на СОС Георги Георгиев на брифинг в понеделник.

„Проблемът е, че не беше чут гласът ни за механизма за компенсация. Беше изпусната възможността своевременно да се предприемат мерки за компенсации на „Топлофикация", коментира Георгиев.

 

"След като за частния сектор има такива компенсации, заводът, собственост на всички софиянци, не трябва да се дискриминира от Министерския съвет. Заводът произвежда топлинна енергия и не се захранва с ток, който поскъпва, а на газ, който също поскъпва. Питаме редно ли е над 20 дни от „Московска” до „Дондуков” да не се осъществи връзка”, допълни той. 

Изтича срокът, в който „Топлофикация София" трябва да изплати задълженията си към „Булгаргаз"

По думите му няма опасност от спиране на подаването на газ към „Топлофикация” от страна на „Булгаргаз”. „Подобно действие ще предизвика нарушение на енергийната система на страната. В дълговете на „Топлофикация”. „Булгаргаз” е най-големият лихвар на дружеството", подчерта той. И добави: "Потребителите трябва да бъдат спокойни. Няма да останат на студено". 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.