Максималните показания на термометрите ще са типично есенни

Утре в Източна България ще е облачно, а по Черноморието все още има условия за ръмежи. Повече слънце се очаква на запад, но сутринта в котловините и край водните басейни видимостта ще бъде намалена. В тези места минималните температури ще са около нулата, докато край морето стойностите ще достигат 9 - 10 градуса. Максималните показания на термометрите ще са типично есенни – от 11 до 16 градуса. Планините ще са по-често слънчеви, но прохладни. Съществени заоблачавания и мъгли ще има по склоновете на Родопите и източните части на Стара планина.

Вятърът ще бъде слаб и постепенно ще се ориентира от запад. Температурите по върховете ще бъдат около нулата.

В дните до края на седмицата облаците ще успеят да покрият по-голямата част от страната. На места в Източна България е възможно да превалява слаб дъжд, докато в крайните западни райони ще има повече слънчеви часове. Дневните температури ще се задържат около 10 - 15 градуса. Ще духа до умерен източен вятър. В понеделник облаците временно ще намалеят, а вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили. Във вторник от запад отново ще се заоблачи. Въпреки това температурите ще се повишат с няколко градуса.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.