Лора Караджова свали изящната маска на Перлата

Грандиозният спектакъл в десетия лайв на „Маскираният певец“ завърши с деветата паднала маска. Почти на финалната права образът на Перлата бе разкрит. Под един от най-красивите и изящни костюми зрителите на NOVA видяха лицето на певицата Лора Караджова, след страхотното й изпълнение на хита на Джеймс Браун „It's A Man's Man's Man's World“. Звездните детективи Алекс Раева, Марта Вачкова, AZIS и Владо Пенев бяха категорични, че именно певицата е дала живот на Перлата.

„Много съм щастлива, че участвах, защото имах възможността да изпея едни от любимите си песни. Беше невероятно удоволствие“, сподели Лора Караджова, секунди след като бе разкрита.

За първи път в шоуто всяка от маските донесе снимка от любимото си място, която да помогне на следователите в разгадаването на мистерията. В надпреварата и тази вечер зрителите станаха свидетели на три титанични дуела. С музикални изпълнения един срещу друг се изправиха Камъкът и Перлата, Гъбарко и Самураят и Госпожицата и Носорогът. За изненада на всички Носорогът не беше в студиото, но се включи с предварителен запис и жива връзка, което не попречи на страхотното му представяне.  

Голямата изненада на вечерта поднесе актьорът Къци Вапцаров, който за трета поредна година успя да заблуди всички и остана неразпознат. Той се появи като гост маска отново в костюма на Шапката и развълнува зрителите с изпълнение на “Afterglow” на британската звезда Ed Sheeran. В първия сезон на предаването Къци Вапцаров носеше точно тази маска, а миналата година се беше прикрил под образа на Бебето. Тази вечер Панелът разшири обсега на догадките, предполагайки певците Стенли и Тони, както и водещия на телевизионната игра на NOVA „Семейни войни“ – Цветомир Иванов.

„Искам да благодаря много на един човек, който много ме вдъхнови да изпея тази песен – сина ми Краси, който записа и музиката към нея. Благодарен съм за участието си и тази година“, каза Къци Вапцаров пред шокираните погледи на водещите и звездните следователи.

ГАЛЕРИЯ: Десети епизод на "Маскираният певец" - сезон 3

В първи дуел се изправят Камъкът срещу Перлата.

Камъкът първи щурмува сцената с песента „Feeling Good“ на канадския певец Michael Bublé. Парчето е създадено като част от музикално шоу за Бродуей и първоначално е записано от Нина Симон. Изпълнявано е от десетки популярни изпълнители, сред които и Michael Bublé, който я включва като водещ сингъл в албума си It’s Time през 2005 г.

ПАДНА ОСМАТА МАСКА В ТРЕТИЯ СЕЗОН НА „МАСКИРАНИЯТ ПЕВЕЦ“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Перлата се впусна в музикалния дуел срещу Камъкът с мега хита на James Brown– „It's A Man's Man's Man's World“. Парчето е задължителна част от концертите на прочутия си автор, който я създава през 1966 г. През 2004 г. "It's a Man's Man's Man's World" е на 123-то място в списъка на списание Rolling Stone за 500-те най-велики песни на всички времена. Името на песента е игра на думи по заглавието на комедията от 1963 г. „It's a Mad, Mad, Mad, Mad World“.

Георги Симеонов – JJ: Маската на Прилепът беше фантастична, но виждах само през едното око

Госпожицата ще премери сили с Носорогът

Госпожицата отново плени сърцата на публиката и очарова панела и аудиторията с „Paparazzi“ на Lady Gaga. Песента е от дебютния й албум The Fame и с него атрактивната и шокираща изпълнителка се превръща в първата в историята с четири №1 сингли от дебютен албум, а клипа към песента е номиниран 5 пъти на VMA-наградите на MTV през септември 2009 г. Lady Gaga обявява, че е написала парчето, за да представи фалшивите отношения между звездите и преследващите ги папараци, които съществуват единствено, за да документират историята и естествено да създадат изкуствена слава.

Носорогът, въпреки че няма възможност да присъства на живо, избра да изпълни емблематичното парче „Beggin'“ на Maneskin. Неизвестната преди участието си в Евровизия италианска рок банда, след победата си на конкурса, се превърна в истински феномен, особено сред младата аудитория. Песента им от 2017 г. "Beggin'" изведнъж се оказа на 1-во място в глобалната класация на най-търсените мелодии в мобилното приложение Shazam. Парчето е кавър версия по оригиналната композиция на Боб Гаудио и Пеги Фарина от 1967, която преди години беше ремиксирана от Madcon.

Гост маска за вечерта е Шапката, която се присъединява към шоуто с песента на Ed Sheeran – „Afterglow“. Изпълнителят е един от най-слушаните британски артисти за 2020 г. в Обединеното Кралство и с песента прави подарък на феновете си за Новогодишните и Коледни празници миналата година. Под маската на Шапката се криеше Къци Вапцаров, който за трети път излъга панела.

Предстои третата битка, в която сили ще премерят Гъбарко и Самураят.

Гъбарко демонстрира забележителни вокални способности с песента „I Put A Spell On You“ на Annie Lennox. Парчето също е в списъка на списание Rolling Stone за 500-те най-велики песни на всички времена. Освен шотландската изпълнителка кавъри на песента са записвали Creedence Clearwater Revival, Nina Simone и Marilyn Manson.

Самураят взриви публиката с хита на Justin Timberlake – „Can't Stop The Feeling“. Песента е написана от Justin съвместно с шведския създател на хитове Max Martin и е продуцирана от шведския композитор и музикант Shelback. С нея изпълнителят оглавява класацията на Billboard Hot 100. Парчето е част от саундтрака на анимационния филм „Тролчета“ и  става най-продаваната песен на 2016-та в глобален мащаб, след като дебютира на №1 място в сингъл класацията на Билборд - Hot 100. Песента донесе на Джъстин награда Grammy в категорията „Най-добра песен към визуални медии“ и редица престижни номинации за наградите Оскар, Златен Глобус и други.

Следващата седмица зрителите ще станат свидетели на нови грандиозни битки в „Маскираният певец“. Кой образ зрителите ще изберат да напусне най-мистериозното шоу в ефира? Коя звезда ще покаже лицето си зад следващата свалена маска? Кой  мистериозен образ от предходен сезон ще се завърне за едно изпълнение? – зрителите ще разберат следващата събота (20-и ноември) от 20:00 ч. по NOVA.

Снимки: NOVA/ Красена Ангелова

Повече информация за „Маскираният певец“ можете да откриете на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто. Припомнете си и най-забавните моменти от миналите сезони на „Маскираният певец“ в канала на предаването във Vbox7.com.