Външно министерство привика турския посланик у нас след твърдението на министъра

Вътрешният министър Бойко Рашков излезе с нови разкрития за нарушения около изборите и обвини турските власти в намеса във вътрешните работи на България. Toй показа репортажи по турски телевизии и няколко други публикации, в които се отправяли призиви за гласуване на изборите у нас.

Рашков: Открихме отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат

„Някои факти във връзка с поведението на представителни органи на нашата съседка Турция може да се тълкуват като намеса във вътрешните работи на България. Турска телевизия излъчваше рекламен клип, в който се казва, че „тези избори са изключително важни и за Турция, както и, че има турчин – кандидат за президент на България”, посочи още вътрешният министър.

Заради изказването му във Външното ни министерство е била проведена среща между постоянния секретар на МВнР Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок.

 

 

 

Разкриха незаконно строителство в Ловно стопанство "Паламара"

"На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас. Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.", се казва в съобщението на МВнР.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.