В района на село Боснек се случват множество катастрофи, допълни експертът

В района на село Боснек има данни за множество катастрофи. Това каза за NОVА експертът по пътна безопасност Богдан Милчев. По думите му само за миналата година е имало верижна катастрофа с автобус със загинали.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

„Имаме информация, че този път не е автомагистрала, а скоростен път. Проблемът не е само това, а дефицитите в пътната ни система, които водят до грешки. Транспортната система у нас не отговаря на минималните изисквания за сигурност”, обясни той. Според Милчев 50 % от маркировката у нас не отговаря на нормативните изисквания, което само по себе си е предпоставка водачите да се уморяват по-лесно и да допускат повече грешки.

„От години алармираме, че ще се стигне до пореден инцидент, като този в Своге. Апелирам незабавно да се сформират екипи и работни групи с експерти, заради инцидента на АМ „Струма”. Ние самите ще го направим, като ще ни трябва поне седмица за да имаме конкретни данни”, допълни той.

За  последните четири години над 1000 са пострадалите или загинали чужденци в България при пътни инциденти, коментира Милчев.

Техническа неизправност би могла да е вероятната причина за самозапалване на автобуса, каза още експертът.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.