По източници на NOVA автобусите вече са напуснали България

Автобусът, който се запали на АМ "Струма", не е бил единственият със северномакедонска регистрация, пътувал от Истанбул към Скопие по времето на трагедията. Автобусите от западната ни съседка са били общо четири.

Те са влезли за първи път у нас на 18 ноември. На връщане от Турция снощи са минали през граничния пункт „Капитан Андреево” около 21 часа. Сигналът за горящия автобус е подаден малко след 2 ч. през нощта. Трагедията става на 31-ият километър на магистрала „Струма”, в близост до село Боснек.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

Според източници на NOVA другите три автобуса вече са напуснали България в посока Република Северна Македония през граничния пункт „Гюешево”. Екипът ни научи още, че пътниците в тях първоначално не са разбрали какво се е случило, тъй като катастрофиралият рейс се е движил последен. Отделните превозни средства се движели на интервал от 15-20 минути едно от друго.

Автомагистрала „Струма” остава затворена. От Община Благоевград обявиха ден на траур в памет на загиналите при инцидента.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.