Коментар на Петко Георгиев, Нидал Алгафари и Алексей Пампоров

  • Анкета В края на кръга от преговори – оптимист ли сте за създаването на правителство и стабилно мнозинство в парламента?

Журналистът Петко Георгиев, пиар експертът Нидал Алгафари и социологът доц. Алексей Пампоров обсъдиха ще се сформира ли кабинет в студиото на „Здравей, България”.

„Начинът на преговори е един много интересен експеримент, който се прави у нас за първи път. Позитивно е, че събират експертни групи по конкретни политики, за да обсъдят своите приоритети. Изглежда обещаващо да се обединят около това, което ги свързва” каза Георгиев.   

Експерти започнаха разговорите за съставяне на кабинет

„Проблемът на такъв тип формат е каква политика ще правят – дали ще е „лява” или „дясна”.  Ако се събират само заради факта, че на всяка цена трябва да има правителство, то ще издържи много малко”, заяви Алгафари.

„На всяка цена трябва да има работещ парламент. Вчерашната тема за преговори беше най-лесна и затова я избраха като за първи ден”, обясни Пампоров.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.