Партиите в новия кабинет ще търсят компромис, смята още той

Страната се намира пред тежки изпитания, без съмнение инфлационният натиск ще се отрази върху всички крайни продукти. Това каза в ефира на "Офанзива" социологът Кольо Колев. По думите му обществото ще се надява на промяна, пряко свързана с техния живот. 

"Без съмнение могат да се появят фигури, които биха били неприемливи за останалите партии, които ще участват в новото правителство. Към този момент обаче виждаме, че настроенията са по-скоро подобни фигури да бъдат оттеглени, в името на общи цели", обясни социологът. 

Колев коментира още, че би било глупаво, ако от "Продължаваме Промяната" се съгласят всички четири партии в новия кабинет да излъчат свои министри. Няма да се стигне и до президентска квота, категоричен е той. 

"Единствено влияние държавният глава може да има върху ПП. Видяхме отношенията между Нинова и Радев- много далечни от братство и любов. От "Демократична България" също не преливат от свръхтопли чувства към него, същото важи и за ИТН", каза още социологът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.