Вижте разказа на жена, пострадала от тормоз

„Жертва съм на насилие от четири години. Имам дете на две години, което е от насилника ми”, сподели в ефира на „На фокус” жена, жертва на насилие.

По думите й насилието, оказвано върху нея, е преминало в садизъм. „За последно в събота насилникът ми наруши ограничителната заповед, която извадих срещу него. Хвърли камък по прозореца на стаята, в която спим с детето”, сподели тя.

След репортаж на NOVA за домашно насилие: Отговор пожела бившият партньор

„Дамата вече е направила много, издействайки си ограничителна заповед. Това обаче се оказва недостатъчно, тъй като насилникът нарушава мерките. Оттук би следвало по Закона за домашното насилие би трябвало и съдът, и полицията да вземат мерки”. С тези думи Надежда Стойчева – директор на фондация “Анимус” и психотерапевт, коментира конкретният случай на насилие.

„През подлените седем години самата аз имам две ограбничителни заповеди, издавани срещу бившия ми съпруг”, сподели и своя опит Клавдия Дали, която е жертва на домашно насилие, майка на две деца.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.