Разговор с бившите министри Иван Нейков и Емил Димитров-Ревизоро

Дискусиите на новите коалиционни партньори по темата за социалната политика се концентрират основно в посока социалните грижи, трудът остава на заден план. Това заяви в ефира на „Твоят ден” бившият министър на труда и социалната политика Иван Нейков.

„Резките движения в социалната политика никога не водят до добри резултати. До голяма степен трудът и социалната политика са пряко свързани, а не виждам преговорите да вървят в такава посока”, обясни още той.

Необходима ще бъде и кардинална реформа в екоминистерството. На това мнение е бившият министър Емил Димитров-Ревизоро. По думите му редица дейности не са финансирани повече от 20 години.

„В екоминистерството бюджетът периодично не достига, като се налага дофинансиране с 10-15 милиона лева на година. Има едни 5000 язовира, които са в окаяно състояние. Бяха на общините, държавата ги взе. Те няма да се отремонтират сами, а постоянно се прехвърлят. Има проблем и със загубата на вода”, коментира Димитров.

Сериозни дългосрочни мерки трябва да се вземат и за подкрепа на бизнеса във връзка с високите цени на електроенергията, смятат експертите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.