Сана Марин бе подложена на критики заради това

Премиерът на Финландия Сана Марин бе подложена на критики, че е прекарала дълга вечер в дискотека този уикенд, докато се води контактна на заразен с коронавируса, предаде Франс прес.

Финландската премиерка се омъжи

36- годишната Марин, която е една от най-младите лидерки в света, се извини, след като светско издание публикува нейни снимки в дискотека в Хелзинки. Това е станало няколко часа, след като финландският министър на външните работи Пека Хависто се оказа заразен с коронавируса.

Според Марин антуражът й на първо време й казал, че правилата, касаещи коронавируса, не я задължават да се изолира, въпреки че тя е била в контакт със заразен човек. „Трябваше да проява повече съобразителност и да проверя отново указанията, които ми бяха дадени. Наистина съжалявам, че не съм разбрала какво трябва да направя", заяви Сана Марин във Facebook.

Финландия избра най-младия си премиер в историята (ВИДЕО)

Допитване на телевизия Ем Ти Ви 3 показва, че две трети от анкетираните смятат, че ходенето й в дискотека при тези обстоятелства е било сериозна грешка.

Опозицията също критикува Марин, че по време на престоя в дискотеката тя не е видяла SMS, с който била информирана, че в крайна сметка трябва да се самоизолира. Марин се оправда, че не го е видяла, защото служебният й телефон е останал у дома й.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.