Каква ще бъде развръзката в хитовия сериал тази вечер от 20.00 ч. по NOVA?

Броени часове преди финала на втори сезон на „Пътят на честта“ Силвия Петкова и Орлин Павлов повдигнаха завесата за предстоящото в последния епизод на сериала.

„Деликатна задача“ и поредица от неочаквани разкрития в „Пътят на честта“

„Моят герой Стивън през цялото време трябваше да бъде истински и такъв какъвто е, но сякаш всички, през цялото време усещаха, че има нещо зад гърба му. Че не е този, за когото се представя. Може би днес ще разберем кой е той. Има още тайни, който предстои да бъдат разкрити. Работихме със страхотен екип, който даде сериозна заявка и всички следвахме една посока. Има значение дали в самото начало прочетеш всичко, което се случва с твоя герой, или избереш да четеш на части, за да не се издаваш. В този случай аз прочетох всичко открай до край и много ми хареса пътя на моя герой. Естествено след това е още по-голямо предизвикателство да бъдеш органичен и да не издаваш какво се случва“, разкрива актьорът Орлин Павлов.

„Ябълката на раздора“ в „Пътят на честта“

„Понякога в главите ни е голям хаос, защото постоянно снимаме различни сцени от различните епизоди и то не в последователност. Винаги трябва да сме в абсолютна кондиция през цялото време и да знаем какво се случва с героите ни. Аз например си правя папка, в която са ми всички хронологии. Важно е да разчитаме и на собствената си дисциплина“, споделя Силвия Петкова.

„Снимачният ден е от 12 часа, но понякога имаме овъртайм и достигаме до 14 или 16 часа“, пояснява Орлин Павлов.

Тежки изпитания и критични ситуации бележат финала на „Пътят на честта“

„Киното е такава магия. Толкова е весело. Любимо ми е да се подготвяме за кадър. Има толкова закачки и смешки. Изведнъж камерата е готова и всички потъваме в ролите си. Аз винаги вярвам в хепиенда, но нека зрителите гледат епизода тази вечер. При първата си среща с героинята ми Кера се замислих къде да бръкна, за да изкарам тази чистота, чест и достойнство. Замислих се, как след толкова перипетии ти оставаш добър човек. Как не почерняш душата и не ставаш зъл и не намразваш живота? Това ми беше много интересно, изследвайки нейния характер. Най-важното в актьорската професия е да накараш един литературен текст да оживее в теб като човек. Нещата трябва да са органични, човешки и истински. Много често нямаме време дори за дубли и снимаме в много динамични условия“, разкрива Силвия Петкова.

Актуална информация за "Пътят на честта" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала. Всички епизоди от поредицата могат да бъдат проследени в NOVA PLAY.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.