Oбиколка през Франция и Великобритания до Монтана

Коледа вече чука на вратата и ако децата чакат Добрият старец, за да им донесе подаръци, то домакините вече стягат коледната трапеза. Колко обаче всъщност ще ни струва празничната вечеря? Екип на NOVA направи обиколка през Франция, Великобритания и стигаме до Северозапада.

Какво коледно дърво да изберем за празника?

В Ница българският магазин е само един  и е сигурно място, че в него има всичко необходимо, за да направят сънародниците ни празниците автентични, макар и далече от дома.

„За съжаление, тази година, вследствие на вдигането на цените и енергийната криза, нещата не са същите. Въпреки всичко, всяка седмица гледаме да компенсираме новите цени по някакъв начин, за да няма чувствителна промяна и хората да могат да пазаруват спокойно и за имат щастливи празници”, коментира Христо Колев – собственик на магазина.

Екип на NOVA успя да закупи от българския магазин за 34 евро най-необходимите продукти за празничната трапеза - яйца, брашно, свинско месо, сирене, вино и туршия.

Из писмата до Дядо Коледа: Детектор на лъжата и кръгло Барби

От Ница - в българския магазин в Лондон. Лавинообразното увеличаване на случаите на Омикрон остави много българи в Англия. Известен готвач разработва меню за 10 паунда за 6 души. Така на практика вечеря в страната на Елизабет Втора може да излезе малко над 20 лева, което със сигурност е по джоба на българския пенсионер.

И от Лондон - в Северозапада. Екип на NOVA проверява колко ще струва празничната вечеря с най-необходимите продукти. Коледната трапеза в Монтана излиза малко над 30 лева.

За изненада на мнозина най-евтина ще ни излезе коледната вечеря в България - малко над 30 лева. Следва Великобритания с около 50 лева и Франция с над 70 лв. за празника.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.