Актьорът се радва на любовта на публиката и търси вдъхновение в любовта, радостта и светлината

Актьор и певец, с безспорен талант, който не се нуждае от грим или костюм, Ненчо Балабанов разкрива себе си през темите за политика, любов и трудни решения пред Мариян Станков Мон Дьо в „Събуди се“. Определя себе си за актьор по душа и призвание. Той е силно позитивен и винаги гледа от светлата страна на нещата. Дори и да звучи захаросано, когато се усмихнеш на огледалото сутрин, хубаво ти тръгва деня. Спонтанен човек, който е получил много отгоре и се стреми да дава много, без да се пести, в абсолютно всичко. Популярно е твърдението, че големите поети, музиканти и артисти творят добре когато страдат. Ненчо е на противоположното мнение. Той търси вдъхновение в любовта, радостта и светлината. Това са трите компонента, от които се ражда неговото творчество.

Какво остава скрито от публиката

„Хората не знаят лични неща за мен, тъй като избягвам да говоря за личния си живот. Имало е моменти, в които и той е бил на показ, и това не е било добре за мен“, споделя Ненчо.

За най-умното нещо в кариерата му

„Не бих го определил като умно, но беше нещо много спонтанно, което се оказа умен ход. Това беше да пусна във Facebook импровизираните ми клипчета в образа на Бойко Борисов. Направих го по препоръка на мой близък колега и приятел Христо Порязов, с когото сме завършили заедно Академията. Той ми каза, че се е получило и много се е смял. Беше едно единствено клипче, направено в хола ми. Никога не съм отказвал да направя някакъв скеч в този образ, защото няма как да ми омръзне“, разказва за превъплъщението му в образа на Бойко Борисов. „Изкушавам се и от други политици, но трябва да има характерни неща, които като актьор да се хвана. Например интересен ми е за актьорска работа господин Карадайъ. Говоря за начина му на изразяване. Също така Вежди Рашидов. Но не е лесно да направиш някой образ ако нямаш негови характерни черти, които да са различни. Например тембър, интонация, специфични мимики, жестове, които да уловиш и да ги пресъздадеш така че хората да го разпознаят.“

Неочаквана изненада за приятелите от „All Inclusive” на финала на сезона

Кой е най-трудният политик за имитация?

„Труден ми е Румен Радев. Опитвал съм се, но не намирам специфични неща, за които да се уловя“, допълва имитаторът.

За политиката като шоу

„Понякога е трагикомична. Лекарите, учителите и политиците – това са може би трите най-отговорни професии и при тях не би трябвало да има много място за шоу. За момента не съм изкушен от политиката. Питали са ме, подхвърляли са ми леко жокерчета, че мога да имам успех в политиката, ако се захвана с нея, но смятам, че имам още много какво да дам като актьор. Аз радвам и забавлявам хората, разтоварвам и ги усмихвам. Не бих могъл да съвместявам и двете неща, като например Ицо Хазарта. Гледах му няколко интервюта, в които той казва, че зарязва всичко направено до тук, за да влезе в политиката. Смята, че може да бъде полезен там. Аз не съм готов да се откажа от нищо, което правя, защото ги намирам за много ценни за хората. В политиката, както и във всяка друго нещо, трябва опит. Не може да влезеш само защото си много готин“, коментира защо не се е насочил към политическа кариера.

За най-важният избор в живота до тук

„Най-труден и важен избор беше развода ми през 2014 година. Взех трудното решение да поема по една пътека, която не е известна къде отива, но го направих. При мен професионалното и личното ми щастие вървят ръка за ръка. В житейски план, след развода няколко месеца ми беше много труден период. Аз съм сериозен и отговорен човек, който не обича да наранява и да предизвиква сълзи, а напротив – усмивки, щастие, любов. Задавах си много въпроси. Обвинявах се, че съм взел това решение. Направих всичко за комфорта, да обясня и разкажа, но трябваше да мине време, за да можем да си говорим спокойно както днес. Приятелски и супер зряло отношение. Щастлив съм, че майката на моят син е интелигентна, умна и страхотна жена. Факт е, че сме се разминали генерално след 12 години съжителство и 7 години брак, но въпреки това сме си дали много. В началото на сина ми не му беше лесно и имаше емоционален дисбаланс, което е нормално. Когато се разделихме беше на 8 години и учудващо можехме да седнем и да си говорим. Няма деца, които да са щастливи от насила стоящи заедно родители. Смятам, че от 2014 година аз и съпругата ми сме направили максималното синът ни да се чувства обичан, щастлив и спокоен. Уча го на това, че нещата стават с постоянство, с искрена любов, към това, което правиш и не стават насилствено. Синът ми е много артистичен, с чувство за хумор. Пее много добре, рисува страхотно, което е наследено от майка му“, разкрива най-трудните моменти в личния си живот актьорът.

Ненчо Балабанов и Елена Атанасова: Във финалния епизод на „All Inclusive” предстоят непредвидими обрати

За уроците, които предава на сина си

„Казвам му, че в България са най-красивите жени на света и трябва да е щастлив, че се е родил тук. Предупреждавам го да внимава със зодията, тъй като той е Стрелец. За тях се знае, че са големи любовчии. Към жените трябва да се подхожда с уважение и любов, с респект и джентълменски. Рядко виждам някой да стане и да отстъпи място на жена, да и подаде ръка при слизане от автобус или автомобил, или да й отвори врата. Аз го правя и за мен е нормално, тъй като така съм възпитан“, споделя Ненчо Балабанов.

Какво е любовта?

„За мен любовта е най-прекрасното чувство на света. Тя е като крехко цвете. Не търпи усещането за даденост. Нямам грешки в любовта. Имам път, който е извървян и още да вървя. Няма случайни срещи и случайни връзки и партньорства. Всички те идват в живота ни и са по-специални от други, за да ни научат на нови неща и да изживеем нови неща. В момента съм се отдал много на усъвършенстване и на работа. Въпросната голяма любов, която съм имал към настоящия ден не съм я открил все още. Не съм сам, но не се впускам толкова смело във взаимоотношения, които да градират във връзка. Много по-внимателен съм. В любовта няма виновни. Голямата любов или я усещаш 100% и я грабваш или дозряваш до нея. Имах една връзка, която стартира като флирт и после прерасна в голяма любов“, говори откровено за емоциите, които го връхлитат актьорът.

За разделите

„Трудни са и там усмихнатият Ненчо преживява нещата. Може да съм много позитивен и слънчев, обаче си имам моите моменти, в които си страдам по нещо“, допълва темата за края на любовта.

Всеотдайност или егоизъм в любовта?

„Трябва да се постигне много фин баланс между тези две неща. Ако се раздаваш на 100% почти няма жена, която да го възприеме в пълната му чистота. Трябва да си взимаш времето за приятелите, спорта, работата. Имало е жени, които реагират странно на това, че поставям работата си на първо място. За мен тя е щастие не само за мен самия, но тя е обвързана с щастието на много хора. Най-трудната дума в любовта е „сгреших“. Имам грешки, може би не грандиозни, но не сме роботи и грешим. Въпросът е да можем да го кажем и да се извиним. Трудно ми е било, тъй като съм зодия Овен, с асцендент Лъв“, говори за трудностите да си признае грешките и да се извини.

За най-трудно научения урок

„Да казваш „не“, тъй като има хора, които винаги ще искат всичко от теб. Беше ми трудно да се науча да го казвам в случаите, в които ще ме натовари или не е добре за мен."

За най-добрата и най-неуспешната роля

„Най-лошата още не съм я изиграл. Не се притеснявам от провали. Предлагали са ми неуспешни за мен роли и съм ги отказвал. Съдейки по любовта на хората към тази ми роля – най-добрата ми до момента е тази на Христо Чобанов от All Inclusive“, коментира Ненчо.

Какво би казал за Ненчо Балабанов ако беше в ролята на Господ

„Радвам се, че върви по пътя, който обича и който съм му избрал. Да не се отказва от него. Да дарява любов, усмивки и да прави хората щастливи. Парите идват когато правиш нещо добре, от сърце, с много любов. Парите носят спокойствие, но не са гаранция за щастие. Днешният свят е много материален и зависи от парите. Няма как да си щастлив без пари. Но няма гаранция, че ще си щастлив с много пари", поставя финал на разговора с Мариян Станков Мон Дьо артистът.

Следете всичко за „All Inclusive“ във Facebook страницата и на Instagram профила на сериала. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.