На сцената тя влиза в ролята на Едит Пиаф

Мира Радева е социолог, но голямата й любов е музиката. Вярва, че никога не е късно да сбъднеш мечтите си и да разкриеш истинската си същност. За нея никой човек няма само едно лице, а ако смятаме, че има, значи не искаме да видим другото. 

"Да бъда артист е сбъдната мечта за мен. Когато човек е направил кариера в една област, а с любов и желание се прехвърля на друго поле и го забелязват, е неизмеримо щастие", споделя тя. 

Кое е другото лице на Мира Радева? (ВИДЕО)

Спомня си, че още на 4-годишна възраст талантът й за сцената е бил открит. "Бях артист още преди да бъда социолог. От друга страна музиката вкъщи винаги е била хубаво преживяване когато сме заедно около масата. Татко изваждаше китарата, леля ми, баба ми и майка ми пееха", разказва Радева. На сцената тя влиза в ролята на Едит Пиаф.

"Във френската музика ме привлича желанието да разкажеш нещо. Едит Пиаф е предвестник на сексуалната революция, проводник на идваща култура", смята тя. 

И посочва, че се е била отказала от изкуството. "Артистите, които ежедневно са на сцена, трудно живеят с тази емоция. Слагат сърцето си на сцената. Дали обаче обществото ги компенсира за този емоционален взрив?", пита социологът. И допълва, че след първите си музикални изяви е била много изтощена емоционално.

"Социологията е моят олтар, помага ми дори в спектаклите. Тя е нещо, което наистина нося в себе си. Ние сме истински живи, докато сме щастливи. А можем да бъдем щастливи само когато имаме любов", казва още Мира Радева. 

От своя страна композиторът Александър Кипров разрива, че се познава с нея от много години. "Харесваме се и като хора. Идеята да работим заедно дойде спонтанно. Направихме 2-3 песни, а след това пожелах да продължим, защото при нас имаше спойка", уточни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.