Министърът на отбраната поздрави военнослужещите

Министърът на отбраната Стефан Янев поздрави военнослужещите българи зад граница. Това се случи чрез видеоконферентна връзка. Янев влезе в контакт в командированите ни военнослужещи в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали. Те, от своя страна, докладваха за развоя на мисиите зад граница и политическата обстановка в съответната страна. Стана ясно още, че след Нова година е възможно българският контингент в Ирак да се увеличи, ако обстановката го позволява.

Към момента въоръжените ни сили участват в общо четири операции на НАТО и в пет на Европейския съюз. Проведените учения през годината са над 200, от които 30 - с международно участие. 

 

 

"Нашата военна професия дава възможност и ни задължава понякога да бъдем на разстояние от своите близки. Вие сте наясно с тази отговорност, обличайки униформата на български войни. 
В момента всичко вие стоите наравно с български национални символи. Трибагреникът е нещото, което трябва да ни напомня, че във всеки един момент вие сте емисари, вие сте посланици на  България", заяви Янев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.