Коментар на Валерия Велева, Георги Лозанов и Крум Савов

Във вторник гостите на „Пресечна точка” журналистът Валерия Велева, медийният експерт Георги Лозанов и телевизионният водещ Крум Савов дискутираха три теми. 

За начало те обсъдиха темата, свързана с автомобилите на двама бивши управляващи. През уикенда откраднаха джипа на президента Росен Плевнелиев от паркинга на столичен мол. Бившият финансов министър Владислав Горанов пък беше спрян на границата със Сърбия, тъй като се оказа, че джипът му е издирван от Интерпол.    

Тримата гости коментираха и реформата в държавното обвинение. Вчера от Прокуратурата заявиха, че служебното правителство, а не Европейската комисия е вкарало темата в Плана за възстановяване и устойчивост, за да използва това като натиск върху Гешев. Атанас Пеканов отрече твърденията с пост във Facebook.

За финал те дискутираха ръста в продажбата на жилища. Може ли това обаче да повиши лихвата по ипотечните кредити? Ако основната лихва в еврозоната тръгне нагоре, провокирана от по-висока инфлация, може да се очаква поскъпване на ипотечните кредити у нас, прогнозира Левон Хампарцумян.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.