Предишният черен рекорд е от януари

Испанските власти съобщиха снощи за рекордните 49 823 нови случая на коронавирус за денонощие. Предишният рекорд е от януари, тогава бяха установени 44 357 случая, предаде ДПА.

Омикрон доминира в редица държави

Броят на заразените на 100 000 души за седемдневен период също се е увеличил - на 424-ма, при 377 ден по-рано. Починалите с коронавирус са 94, посочи здравното министерство в Мадрид. Според в. "Паис" вариантът Омикрон вече представлява 80 процента от всички нови случаи в столицата.

Голямата разлика в сравнение с началото на годината е, че сега над 80 процента от населението на Испания е ваксинирано с една или две дози от ваксината срещу COVID на компания "Джонсън и Джонсън". Повечето от заразените сега или нямат, или проявяват съвсем леки симптоми. За денонощие броят на пациентите с COVID в интензивните отделения в страната се е увеличил с 30 души в сравнение с предишния ден и в момента те са общо 1472.

COVID-19: Нови ограничения и протести в Европа

Днес следобед се очаква да се състои видеоконферентно съвещание на испанския премиер Педро Санчес с регионалните лидери, на което ще бъдат обсъдени мерки за овладяване на пандемията.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.