Тя издирва неочаквания Дядо Коледа

Непознат да плати сметката ти за ток. Такъв подарък за Коледа неочаквано получила Силвина от Стара Загора. Фактурата била на стойност 137 лева и е платена на 13-и декември. Младата жена предполага, че е станало погрешка и се опитва да намери човека, за да му върне парите. Че някой е заплатил сметката й тя разбира, след като се опитва да плати тока си онлайн.

„В моите представи е някои възрастен човек, който вероятно не е чул, когато са му казали на касата имената, както и адреса и просто е казал да и е платил”, посочва Силвина Стоянова.

"Пълен абсурд": Начислиха хиляди левове за ток на изоставена постройка

След проучване, става ясно, че  сметката  за консумираната електроенергия на Силвина и нейното семейство е платена в офис на „Български пощи” в Стара Загора. жената призовава да се намери човекът, за да не остане неговото семейството в началото на годината без електричество. „Надявам се всички, които имат роднини, да проверят касовите им бележки и да им помогнат да не останат без ток - било то сега или януари месец, без значение”, посочва Силвина и допълва: „Аз винаги съм била честна и никога не съм приемала, че това е коледно чудо. Човекът все пак е работил за тези пари. 137 лева нито са много, нито са малко. Ако човекът е редовен платец, ще разбере януари месец”.

Младата жена се опитала да намери човека, платил сметката й за ток и чрез пост в социалните мрежи.”До този момент никой не се е свързал с мен. Надявам се, че скоро ще се случи”.

Силвина е оставила свои координати в „Български пощи” и в електроразпределителното дружество и се надява да открие непознатия Дядо Коледа, платил тока на семейството й.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.