Депутатите от Комисията по енергетика не можаха да приемат правилата за избор на нов състав на КЕВР

Фалстарт на процедурата по избор на нов председател на КЕВР. Депутатите от Комисията по енергетика отмениха точката, която трябваше да регламентира какви да са изискванията към бъдещия председател и членовете на енергийния регулатор. Предложението дойде от „Има такъв народ” с аргумент, че утре има Коалиционен съвет, на който това ще се обсъжда. Отлагането накара ГЕРБ да напуснат демонстративно заседанието.

Шефът на КЕВР: Цената на тока за бита ще скочи след мораториума

„Те ще внесат правила, които са съобразени с политическата кандидатура, която смятат да предложат на КЕВР. Това е скандално. Дори с отлагането на точката от дневния ред днес се съмнявам да могат да променят правилата, защото всички изисквания за длъжността за председател и член на Комисията, са записани в закона”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

„Има съвсем технически неща, които трябва да бъдат изяснени около текста на правилата. Това е единствената причина, за да не внасяме текст, който не е достатъчно изчистен. Тук от ГЕРБ възразиха естествено, че има едва ли не някакви задни мисли да създадем правила за някакъв определен човек. Това просто показва психологията и философията на ГЕРБ как са работили досега”, каза Момчил Иванов от „Продължаваме Промяната”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.