Общо били раздадени около 7 млн. лева

Държавният Електроенергиен системен оператор е изплатил на всичките си служители по 1 700 лева бонус. Това е станало по повод 15-ата годишнина на дружеството. Официалното обяснение за еднократните бонуси е, че такива били раздадени и при десетата годишнина. От електроенергийния оператор обясняват, че така компенсирали невъзможността да увеличат заплатите на служителите си.

„Тези средства са за добре свършената работа от всички служители на ЕСО и от реализираните икономии в дейността на оператора. Те по никакъв начин няма да увеличат сметките за ток на битовите или стопанските потребители”, посочи изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев. 

ЕСО даде 1700 лева бонус на служителите си

Той обясни, че за пореден път през тази година ЕСО преизпълнява инвестиционната и ремонтната си програма. „Всичко това се дължи на отговорното отношение на всички служители към реформите, които текат. Изключително отговорното отношение на всички колеги към сигурността на работата на цялата електроенергийна система”, допълни Цачев. 

Директорът на ЕСО коментира още, че за всички служители на ЕСО бонусът бил един и същ, включително и за ръководството. Общо раздадените добавки се равнявали на около 7 млн. лева. „По 1 700 лв. на човек - от чистачката до ръководителите”, уточни Цачев. И допълни, че средната работна заплата в дружеството е 1 830 лв. Тя обаче, посочи той, е най-ниската от всички дружества в енергийния сектор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.