Мария Шаркова коментира и влизането в НС само със зелен сертификат

"Зелените сертификати бяха приети от ЕК като инструмент, който да улесни придвижването на гражданите, както и да се уеднаквят изискванията на различните държави. Все още се приема, че това е по-добрият вариант, отколкото да се затварят граници в определен момент. В този смисъл документът не е дискриминация. Дискриминация би било да няма достъп до ваксини или начин човек да се изследва", това каза за "Твоят ден" адв. Мария Шаркова.

Тя коментира, че решението да се влиза в парламента със зелен сертификат не позволява да бъде спрян депутат, който иска да влезе в сградата.

 

 

"Може да се приеме, че се пречи на депутата да изпълни задълженията си в пълна степен", каза още тя.

Но според нея се изпраща погрешно послание към хората, ако народните представители не спазват противоепидемичните мерки. 

"Освен това, ваксинацията не е единствената възможност да се издаде сертификат - може да се издаде при преболедуване, бърз тест или след бустерна доза, когато документът става безсрочен", отбеляза адвокат Мария Шаркова.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.