Установено е, че шофьорът не е употребил алкохол

Софийската градска прокуратура започва разследване на причините за смъртта на 17-годишното момиче, блъснато от автобус в София. Припомняме, че на 21 януари в столичния квартал "Люлин" рейс на градския транспорт прегази ученичката Александра Нинова. 

Пострадалата веднага е била транспортирана в „Пирогов“ с диагноза „политравма“ и с опасност за живота. Въпреки оказаната ѝ медицинска помощ, на 24 януари тя починала.

АКЦИЯ ЗА СПАСЕНИЕ: Стотици дариха кръв за 17-годишно момиче

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е установила причинна връзка между получените при пътнотранспортното произшествие травми и смъртта на момичето.   

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествието, изготвена е скица, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, извършени са и други действия по разследването.

Шофьорът на автобуса не е употребил алкохол.

Автобус блъсна момиче в София

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС