ОТ партията изпращат сигнал до икономическа полиция и СГП

ГЕРБ сезира Софийската градска прокуратура и икономическа полиция заради нарушения в болница Лозенец. Депутатът Костадин Ангелов твърди, че бившият министър на здравеопазването - Стойчо Кацаров е прикривал нарушения на назначения от него - вече бивш директор на болницата - Радосвет Горнев. Като пример от ГЕРБ посочиха, че Горнев е сключвал договори сам със себе си, за което е получил и заплата над 40 хиляди лева.

 В позиция пред NOVA Стойчо Кацаров заяви: „Това е смешно - да обвиняват мен за нарушения на друг.”

 “Да бъде извършена проверка дали е налице престъпление по служба за неупражнен контрол от страна на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров в качеството му на  принципал на лечебното заведение”, изиска Костадин Ангелов.

Болница „Лозенец” с нов шеф

"Министърът на здравеопазването е уведомяван многократно за противоправните действия на изпъллнителния директор на болница "Лозенец". В тази връзка е извършен одит на лечебното заведения през септември 2021 година. Кацаров е знаел за действията на директора, но не е предприел никакви действия. Прикривал ли е той противоправни действия на доц. Радосвет Горнев и извършил ли е престъпление по служба? В тази връзка изпращаме сигнал до икономическа полиция и СГП", добави още Ангелов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС