Препоръчва се на учениците от 1 до 4 клас да бъдат с маски и по време на часовете

13 нови мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в Благоевград. Това бе решено на заседанеито на Областния щаб в петък.

Прекратяват се екскурзиите от града до цялата страна. Спира се дейността и на езиковите центрове. Спортните състезания ще се провеждат без публика. След 20 ч. всички непълнолетни ще могат да влизат в молове, кина и театри само с придружител. Затварят се и пенсионерските клубове.

За разлика от други областни центрове, тук заведенията няма да затварят в 22 часа. От Областния щаб са преценили, че намаляването на капацитета им до 50 процента на този етап е достатъчно.

 „Да, нямаме ограничения в работното време. Това решение беше взето след проведени срещи, разговрои с кметове на населените места, с кметовете на общини и с работодателите. Изрично беше посочено, че това ще доведе до напрежение”, заяви областният управител на града Валери Сарандев.

„От понеделник досега, отчитаме по два дни с около 100 заразени по-малко, надявам се ако не сме преминали, поне да доближаваме пика поне за нашата област”, каза директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Затягат мерките в Пловдив, 16 бебета са в болница с COVID-19

Препоръчва се на учениците от 1 до 4 клас да бъдат с маски и по време на часовете. Всички ученици, участващи на олимпиади, ще бъдат тествани преди старта на съответното състезание. 

Болницата в Гоце Делчев е подложена на сериозен натиск, предупреждават валстите. 

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.