По искане на прокуратурата днес ексхумират тялото на починалата

Първите дарения за семейството на осиротялото дете, чиято майка почина в Спешното отделение във Враца, вече са факт, научи NOVA. 

Вече е ясно, че попечителството на 5-годишното й дете поемат неговите баба и дядо. А хората в социалните мрежи се организират да им помогнат.

“Нашата благотворителна кампания се състои в това да свързваме хората, които желаят да помогнат на семейството, да ги насочим по какъв начин могат да го направят. Споделили сме банкова сметка, споделяме актуална информация всеки ден”, каза Мая Методиева от платформата “Бъди добър! Прави добро”

Междуременно разследването на смъртта на 43-годишната жена продължава. По искане на Прокуратурата днес ексхумират тялото на починалата. Аутопсията на жената ще покаже каква е причината за нейната смърт. 

Трети ден продължава и недоволството на хората, които са постъпвали във врачанската болница през Спешния център. 

Задържаха мъжа, подал сигнал за бомба в болницата във Враца

“Преди време ми се беше наложило да дойда тук с детето си. Бях си„загубила граматиката“ от притеснение и ми се направи забележка, че не знам ЕГН-то на детето. Но все пак ме пуснаха вътре”, разказва Анелия Давидова.

Другото, което силно вълнува хората, е каква ще бъде съдбата на осиротялото дете. 

“Ще бъде предприета мярка на закрила съгласно Закона за закрила на детето – настаняване на детето при близки и роднини”, обясни Незабравка Костова, началник отдел “Закрила на детето” .

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да направи това като преведе средства по следната дарителска сметка.

Титуляр: Цветанка Кунова Сиренярска

IBAN: BG59DEMI92401000290753

Повече по темата вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК