Униформените настояват за по-високи заплати

Започват регионалните демонстрации срещу бюджета, преди националния протест в събота. Пожарникарите се събраха във Варна. Те настояват за увеличение на заплатите им с 20 процента, тъй като не е отчетен скока на инфлацията и разликата в заплащането между различните ведомства в сектор „Сигурност”. Не е взета предвид и допълнителната им натовареност в работата. Униформените се събраха пред сградата на пожарната в морската ни столица като пуснаха сигнализацията на служебните автомобили.

„Искаме 20 на сто увеличение на заплатите, както и промените, които не са обсъдени с нас синдикатите. Знаете, че искат пожарната да бъде обособена като държавна агенция, а в Приложение 10 е записано, че преговори се водят със синдикатите”, заяви Ивайло Янчев  от синдикат на МВР - Варна

„Искаме реална реформа в МВР, както е записано в приложение 10 на коалиционното споразумение, което се превърна и в политическа програма и на правителството. Досега не виждаме да се изпълнява това коалиционно споразумение”, посочи Красимир Костов,  председател на синдикална федерация на МВР -  Варна.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.