От партията искат държавата да се намеси заради високите цени на тока, горивата и храните

Протест на ВМРО в центъра на София. От партията поискаха държавата да се намеси заради високите цени на тока, горивата, както и поскъпването на хранителните стоки.

Недоволството преминава под надслов „Не на ценовия геноцид”.

С автошествие, което премина през Народното събрание, площад „Александър Невски" и стигна до Министерския съвет, участниците в протеста изразиха своето недоволство от високите сметки. имаше и демонстрация, на която бяха изгорени сметки за ток и парно. 

„Дойдох, защото сметките за ток са непосилни вече за повечето бизнесмени. С този мораторуим залъгват битовите потребители, каза протестиращият Константин Стаев.

„Цените се покачват неимоверно. Аз познавам хора с бизнеси, които плащат по-високи сметки от техните обороти. В другите държави има механизми, има субсидии, има мерки спрямо гражданите и бизнесите, които подпомагат. Докато тук някак си тази тема така леко се опитват да я неглижират, да я заобикалят”, каза Стефан Балабанов.

Според протестиращите правителството и парламентът бездействат, затова от партията предлагат мерки за овладяване на ценовата криза.

 „Първата работа на правителството е да поиска от ЕС да спре износа на ток и след това да вземат решение за построяване на нови ядрени мощности в България, това вече не може да се търпи”, смята Стефан Балабанов.

ВМРО с мирен протест пред Президентството

Някои от протестиращите бяха дошли в подкрепа на главния прокурор, други - срещу президента Румен Радев, трети – в подкрепа на хартиените бюлетини. Недоволството приключи, така, както и започна - с автошествие по столичните булеварди.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.