Хората пеят песни и скандират „Слава на Украйна”

Протест пред руското посолство в София. На място има много украински граждани, българи и политически лица, солидарни с тях. Искането е Русия да прекрати своята агресия в Украйна.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Моите близки са в Киев. Не са уплашени, запазват спокойствие. Проблемът на Украйна е, че няма хубава противовъздушна система за отбрана”, посочи протестиращ.

 

 

„Всичките ми роднини са в Украйна. Това е много вълнуваща и трудна ситуация, защото постоянно стрелят. Наистина е страшно. Малкият ми брат постоянно ме пита какво се случва”, сподели протестираща жена.

 


„Нашите близки са във Волинска област, която не е толкова засегната от атаките. Има забелязани танкове и малки битки. Роднините ни са разтревожени и се готвят за евакуация”, обясни мъж, дошъл на протеста.

„Днес се събудих с ужасни чувства. Притеснена съм за моите роднини, близо до границата с Беларус и Полша. Няколко пъти вече говорихме, те имат всичко, което трябва”, каза украински гражданин.

Недоволните от действията на Русия пеят песни и скандират „Слава на Украйна”. Те поискаха оставката на министър Стефан Янев заради думите му от сутринта, че руската инвазия не е война.

 

 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.