Той е третият човек, начело на ведомството, от началото на пандемията

Новият министър на здравеопазването на Австрия Йоханес Раух положи днес клетва пред президента на републиката Александър Ван дер Белен. С това Раух официално встъпи в длъжност като трети министър на здравеопазването от началото на пандемията, съобщава кореспондентът на БТА Цветана Делибалтова.

Също днес Комисията за актуализация на задължителното ваксиниране, създадена към федералния канцлер, ще представи доклад за състоянието на казуса към днешна дата. Утре министерският съвет ще представи своето становище как ще се процедира по-нататък. В изготвянето на становището ще играе важна роля мнението на новия министър. Така че утре ще бъде взето решение дали неваксинираните ще бъдат санкционирани след 15 март.

Комисията ще даде своето становище дали влизането в действие на санкциите срещу простъпилите закона и останали неваксинирани са оправдани от медицинска гледна точка. Политическите сигнали са ясно в посока отлагане на санкциите, коментират наблюдатели. Още през февруари някои ръководители на провинции се изказаха за отлагане на санкциите. В момента около един милион възрастни не са ваксинирани и могат да бъдат санкционирани от закона.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА