Те се обръщат с апел за даряване на средства

"През последните дни сме свидетели на огромна човешка трагедия - събитията в Украйна няма как да ни оставят безучастни, няма как да не предизвикат нашата болка, съпричастност и емпатия. Когато загиват хора, независимо от тяхната националност, когато жени и деца напускат домовете си, нищо друго няма значение. Политиката, интересите и разделението трябва да отстъпят пред човещината, грижата и състраданието". С тези думи управителните съвети на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България се обръщат към българските прокурори, следователи и съдебни служители с призив да помогнат на пристигащите в страната ни бежанци от Украйна. Сред тях са и семействата на техни колеги.

ЕС с нови санкции срещу Русия и Беларус заради Украйна

Те се обръщат с апел за подкрепа на една благородна кауза, като всеки според своето желание и възможности, дари средства по следната банкова сметка:

Банка IBAN No BG64UNCR70001524798469
титуляр на сметката: Камара на следователите в България

Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане и подкрепа на магистрати и служители, работещи в съдебната система на Украйна и членовете на техните семейства.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.