Има ли наказани след инцидента

9-годишно дете бе нападнато, нахапано и влачено от домашен питбул в Асеновград. Инцидентът се е случил в тревна площ, непосредствено до детска площадка. Само бързата намеса на двама мъже е успяла да спаси пострадалото дете,  което е с наранявания на крайниците и гърба. Преди време същият питбул е нападнал и друго дете.

„Детето ни днес е по-добре. Днес не е на училище и няма да посещава часове цялата седмица. Притесняваме се някое от децата в училище да не го удари без да иска по гърба., раните все още го болят, но той се държи като истински мъж”, сподели Даниела Ботева, майка на пострадалото дете. „Дължим живота на детето ни на двамата мъже, които в продължение на 10 минути са се борили с кучето, за да спасят сина ни”, допълни тя.

„Синът ни няма точно обяснение какво точно се е случило. Кучето го напада в гръб. Не е имал време как да реагира”, разказва бащата Стефан.

Питбулът не напада за първи път дете. Същото куче е ухапало преди време и момиче, също на 9 г. „Инцидентът стана преди около три месеца и половина. Кучето е било разхождано от съученика на моята дъщеря”, заяви Хисара Дудова, майка на пострадалото дете.

Тя не е подала официална жалба срещу собственичката на кучето, тъй като дъщерите им учат заедно. „Разговорът между нас беше под формата на чат, защото не исках да се срещам лично с нея. Собственичката на животното не се извини, а каза, че детето ми само си е виновно,като е влязло в кучешкия парк. Не се заинтересува и как е детето”, посочи Дудова.

Родителите на момчето, което беше нахапано от кучето в понеделник, няма да подадат жалба. Те обаче призоваха големите кучета да бъдат разхождани на повод и с намордник.
Собственичката на питбула е със съставен акт. Глобата по закон е от 200 до 1000 лева, но тя може да бъде обжалвана и евентуално да отпадне.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.