Руското външно министерство определи като "лъжа" думите, че военновъздушните им сили са го бомбардирали

Властите на украинския град Мариупол казаха, че 300 души са загинали при Руския удар по театъра в Мариупол на 16 март, използван като бомбоубежище, предаде Асошиейтед прес. Днешната публикация в канала на властите в „Телеграм“ посочи, че според очевидци жертвите са били „около 300“. От съобщението не става ясно дали са почистването на развалините е приключило.

Малко след взрива украинският омбудсман Людмила Денисова, каза, че в сградата е имало повече от 1300 души, които са използвали сградата, за да се скрият от бомбите.

Опасения за много жертви след бомбардирането на театъра в Мариупол

Руското външно министерство определи като "лъжа" твърдението на украинските власти, че руските военновъздушни сили са бомбардирали театъра в Мариупол, и заяви, че истината ще излезе наяве. Руското министерство на отбраната обвини украинския националистически батальон "Азов", че е взривил сградата, след като е държал заложници там и е използвал горните етажи, за да обстрелва руските сили.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА