Актрисата коментира в „На кафе“ удовлетворението си да се превъплъти в героинята си, както и темата за домашното насилие, застъпена в драматичната поредица

„Много харесвам ролята си в „Лъжите в нас“, тъй като е различна от всичко, което съм правила до момента. Харесва ми да гледам на света през очите на героинята ми и да влизам в нейните обувки, защото тя е ярка, противоречива, различна. Тя е шемет! За мен е приятно предизвикателство, тъй като сцените ми са различни, емоционални и има какво да се играе“, коментира героинята си Бояна актрисата.

За темите, засегнати в сериала

„Темите са дълбоки, смислени и от обществено значение. Затова и на терен, не винаги е „забавно“. За да си изпълним задачата по най-добрия начин, ние трябва да влезем в обстоятелствата, а и е необходима един вид определена концентрация, за да направим нещата по най-добрия начин. Темата за домашното насилие силно ме вълнува. Тя е особено засегната в епизодите, които в момента се излъчват и върху нея е акцентирано. Много са жените в България подложени на домашно насилие, като говорим за физически, психически и емоционално. Насилието има много измерения и е хубаво, че през изкуството се дискутира и представя темата за него. Така се достига до много хора. Важно е, че отразяваме проблемите в обществото, които действително ни вълнуват. Мисля си, че дори и една жена, която гледа този сериал да се осмели да се освободи от подобни токсични отношения, то си е струвало усилието“, разкрива мнението си Мария.

Щерю срещу Сава в "Лъжите в нас"

„С Радина се познавахме отдавна, тъй като сме играли заедно сестри в Драматичен театър Пловдив и сме приятелки, но с останалите актьори се запознахме на терен. Впечатлена съм от Йоана Буковска, която е изключителен професионалист, светъл, фин и деликатен човек. С Емил Марков нямаме сцени заедно, но се опознаваме между сцените. С Диана Димитрова си имаме особен код на общуване“, разказва за впечатленията от колегите си в сериала.

„Ще ви разкажа за една история от снимачната площадка“, включва се в интервюто колегата й Дарин Ангелов. „На сцената със сватбата на Орлин и Радина, участвах като пиян приятел на младоженеца. Аз въобще не пия, но трябваше да изиграя ролята на пиян човек и без да искам я пребих. В един момент трябваше да й пресека пътя, докато Мария е с вечерна дълга рокля, с която нямаш много възможност за движения. В този момент камерата снимаше Мария, а ние точно започвахме да снимаме, без да се познаваме добре. Падна директно по лице на земята и изчезна от камерата. Стана случайно и после дълго й се извинявах“, разказва историята Дарин Ангелов.

За популярността от ТВ сериалите

„Нищо не се е променило за мен и близкият ми кръг от хора с остава същия. Не се чувствам променена аз самата. Може би някои хора ме разпознават, но е като смътен спомен.“

Арест и изненадваща рокада в „Лъжите в нас“

Как поддържа форма?

„Спортувала съм 8 години като дете тенис на корт, но в момента не ми остава много време за физическа активност. Смятам да поправя това, защото е важно не как изглеждаш, а как се чувстваш. Спортът придава тонус на тялото. Но пък всяка седмица съм в планината. Природата ме зарежда, а и имам куче порода доберман, което има нужда от по-сериозни разходки. Решението да си взема куче беше много спонтанно и лудо. Дори си спомням датата 29 ноември 2020 г. Отворих си телефона и видях обява със снимка на Саша и тя ми се стори най-милото същество на света. Писах и веднага тръгнахме с моя приятел Константин към Ахтопол. Тя си ме избра, както и аз нея. За мен тя е приятел, не е домашен любимец, а част от семейството“, споделя Мария за емоционалното си решение да вземе доберманката.

Може да гледате Мария Сотирова в спектакъла „Коприна“ с режисьор Диана Добрева, „Майстори“ на Асен Шопов и в „Дебелянов и ангелите“ Драматичен театър Пловдив, както и в сериалите на NOVA „Братя“ и в „Откраднат живот“.

Още интересни истории за следването на мечтите, пътешествието й в Русия, отношението на семейството й към войната в Украйна, гледайте във видеото.

Актуална информация за "Лъжите в нас" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.