Коментар на ген. Атанас Запрянов и Петко Георгиев

„Категорично България трябва да окаже военна помощ на Украйна. За да се случват тези неща там – означава, че руската армия не носи морала и не спазва правилата за поведение, които са съгласно международните принципи и закони за водене на война. Трябва да воюват военни срещу военни. А в случая имаме безпричинно избиване на невинни цивилни, което си е геноцид. За оцеляването на Украйна като държава е ключова военната помощ, освен другата помощ”. Това заяви с студиото на „Здравей, България” бившият зам.-министър на отбраната ген. Атанас Запрянов с отговор на въпрос очаква ли предложението да се предостави военна помощ на Украйна да бъде одобрено в парламента.

„Трябваше отдавна да сме изпратили военна помощ на Украйна. За съжаление в България проблемът е чисто политически. Оказването на военна помощ на нападнатата страна - трябваше да е изначален принцип”, посочи от своя страна журналистът Петко Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.