Китайският мегаполис е в локдаун от седмица

Китай изпрати военни и хиляди здравни работници в Шанхай, за да помогнат за тестването на всички 26 милиона жители на града за COVID-19 в една от най-мащабните реакции в областта на здравеопазването, предаде Ройтерс.

Китайската армия вчера е изпратила в Шанхай повече от 2000 медицински служители от армията, флота и обединените сили по поддръжка, съобщи издание на въоръжените сили. По информация от медии, множество провинции, сред които Цзянсу, Чжъцзян и Пекин, са изпратили здравни работници в Шанхай и според някои оценки общият им брой е над 10 000 души.

Това е най-мащабната реакция на Китай в областта на здравеопазването от края на 2019 г., когато новият коронавирус беше открит за първи път в град Ухан. Държавният съвет съобщи, че тогава армията е изпратила над 4000 здравни работници в провинция Хубей, където се намира Ухан.

В Шанхай, където миналия понеделник  беше въведен двустепенен локдаун и на практика на всички жители е забранено да напускат домовете си, вчера са били отчетени 8581 случая на заразени с COVID-19 без симптоми и 425 симптоматични случаи. Градските власти вчера призоваха всички жители да се тестват с антигенни тестове за COVID-19.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА