Това заявиха за NOVA от Окръжната прокуратура в града

Варненският кмет Иван Портних е с повдигнато обвинение. Поводът е канализационната тръба под Варненското езеро. През годините имаше редица аварии с нея, въпреки средствата, които бяха отпускани за ремонт.  Разследването се води от Националната следствена служба. Обвинението беше коментирано и от варненския депутат от БСП Борислав Гуцанов.

„Трябваше да се смени властта, за да се разбере, че обществените поръчки, правени от ГЕРБ и в държавата, и в общините бяха абсолютно непрозрачни, на много по-високи цени от това, което трябваше да бъде. Аз се надявам, като варненец, че най-накрая ще се сложи точка на тези безобразия”, обясни Борислав Гуцанов от БСП.

В официална позиция от Община Варна обявиха,че в продължение на две години кметът е съдействал изцяло на разследването. Със своите действия е положил всички усилия да предотврати замърсяване във варненското езеро.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.